Παραλία Καλαφάτης

Οι άνεμοι φυσούν πάντα και δημιουργούν τις τέλειες συνθήκες για τους λάτρεις του windsurfing, στην παραλία Καλαφάτης της Μυκόνου.

Στην ανατολική πλευρά του νησιού, δώδεκα χιλιόμετρα από την χώρα, μια μεγάλη έκταση από σιμιγδαλένια χρυσή αμμουδιά και πεντακάθαρα νερά, η παραλία Καλαφάτης, είναι ο ιδανικός τόπος των θαλάσσιων σπορ και της περιπέτειας.

Κάθε χρόνο την επισκέπτονται επαγγελματίες windsurfers από όλο τον κόσμο για να κυλήσουν με τη σανίδα τους στα όμορφα νερά της. Αλλά και για τους ερασιτέχνες του αθλήματος που θα ήθελαν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους, υπάρχει η δυνατότητα να νοικιάσουν μια σανίδα και να καθοδηγηθούν από κάποιο δάσκαλο που είναι διαθέσιμος εκεί.

Εκτός από τα θαλάσσια σπορ η παραλία προσφέρει  όλες τις ανέσεις , από ξαπλώστρες και ομπρέλες, ταβέρνες και καφέ, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, αλλά πάνω από όλα προσφέρει την φυσική της ομορφιά.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό της που την κάνει να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες είναι ότι ενώ η φυσική σκιά απουσιάζει από τις παραλίες της Μυκόνου, εδώ υπάρχουν πολλά δεντράκια γύρω της που αφήνουν την πυκνή σκιά τους στην άμμο και ομορφαίνουν το τοπίο.

 

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ